Campionate Mondiale

marți, 6 septembrie 2016

Dar poate mai bine parcam autocarul?


"Nu o să parcăm autobusul, pentru că la noi ţara este săracă." 
(I. Dobrovoslchi, selecţioner Moldova)

Ce am vrut să demonstrăm printr-un joc deschis galezilor, doar fotbaliştilor şi selecţionerului le este cunoscut, însă nouă suporterilor naţionalei ne-au fost clare 5 lucruri.

1. Adrian Caşcaval nu poate sări. La faza primului gol, surpriza primului 11 al lui Dobrik a făcut-o lată. În loc să se înalţe şi să respingă centrarea lui Bale, domnul Сыр, a fost spectator de lux la golul marcat de Vokes.

2. Moldovenii dau pase de gol doar celor mai tari fotbalişti din lume. Ion Jardan s-a inspirat de la Ilie Cebanu. Portarul i-a dat o pasă de gol lui Ibra în meciul de la Chişinău cu Suedia, iar în meciul cu Ţara Galilor, Jardan a făcut-o lată şi el. I-a pus pe tavă mingea lui Bale, care ar fi putut marca şi cu ochii închişi.

3. Adrian Caşcaval: omul meciului. În general a făcut un meci extraordinar. La ultima fază a partidei, la o minge care nici printr-o minune nu avea să ajungă în zona în care se afla el, Caşcaval îl faultează pe Bale. 4-0.

4. Tactică greşită din start. Dobrik ne-a asigurat că nu va parca autocarul. Atunci ce fel de fotbal a jucat naţionala, dacă nu am  avut niciun un şut pe spaţiul porţii şi doar două în direcţia porţii. Atunci când eşti condus cu 2 sau 3 la 0, care este logica să te aperi cu toată echipa? De ce să nu alergi ca disperatul pentru un gol de onoare? De ce să nu ataci în valuri? De ce să joci deschis cu galezii la ei acasă? De ce să nu parchezi 11 autocare în poartă şi să scoţi un punct amărât, dar să-l scoţi? De ce să nu fii un fel de Albanie, care în urmă cu zece ani abia de se târa cu România, trăgea de timp, nu juca fotbal, vomitai când urmăreai naţionala aia, dar treptat a ajuns tocmai la EURO.

5. Şi cel mai tâmpit lucru este să nu recunoşti că ai pierdut şi că ai fost bătut la toate capitolele. 

"Nu ne-au marcat goluri în urma unor atacuri accentuate." Dobrik.
"Nu pot spune că ne-au rupt, ne permiteau să jucăm. Nu avem voie să primim asemenea goluri." Cojocari

Ba da, băi. V-au rupt în două. 

Asta este prima parte. Cea de la Cardiff.



La Chişinău însă a fost organizat un concert tare de tot, iar cireaşa de pe tort a fost Carlas Dreams. Ideea Federaţiei a fost una bună şi pe alocuri lăudabilă, însă nu le-a ieşit chiar totul şi nu este vina lor. 

Era clar că o să vină multă lume la concert, însă era clar tot din start că vor rămâne foarte puţini la meci, pentru care de altfel, a fost şi organizat show-ul.

După ce Carlas şi-a încheiat recitalul, jumătate din cele aproximativ şapte mii de oameni au plecat, iar până la fluierul de start s-au rărit şi mai mult. 



La pauză au rămas exact atâţia oameni cât vin la meciurile din Divizia Naţională.
Dacă nu se va schimba mentalitatea, degeaba lătrăm că nu avem sport şi în primul rând fotbal.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu