Campionate Mondiale

luni, 4 iunie 2012

Istoria unei poze pe Facebook – fără Photoshop



Poza care a făcut mare vâlvă în presa sportivă cu ceva timp în urmă a fost pescuită de site-ul fotbal.md , de pe rețeaua de socializare – Facebook. Dima Zamostean a publicat poza de mai jos în care sunt și doi jucători ai naționalei – Oleg Andronic și Ștefan Caraulan.


 Foto Original



Foto Fotbal.md


După cum puteți observa poza e în original lucru demonstrat și de screenshot-ul de mai jos.






Publika TV a făcut chiar și o știre cu poza preluată de pe site-ul sus menționat. A doua zi, sau în aceeași seară pe blogul lui Sandu Grecu, a apărut poza în original, sau cel puțin așa susține jurnalistul. Ion David, redactor, Publika la sport,  după acest incident nu a dormit o noapte crezând că a comis o greșeală. Însă spre marea lui mirare poza pe marginea căreia s-a făcut știrea era cu toate elementele: Caraulan fumând, iar Andronic cu sticla de bere.

Cu o zi mai târziu reporterii Publika TV au luat legătura cu tânărul care a publicat acea poză pe FB. Dima a spus că a vrut să facă o glumă și i-a ”adăugat piper” prin Photoshop.

Evenimentul s-a consumat și naționala ”a fost salvată” de cel care a îngropat-o.

Pe 1 iunie pe pagina oficială a clubului de fotbal Academia UTM, formație la care sunt legitimați Anronic și Caraulan cere ca portalul fotbal.md să iasă public cu scuze față de conducerea și jucătorii clubului. Oamenii sau ofițerul de presă care a alcătuit textul, mai spune că anume fotbal.md a falsificat poza. În caz contrar jurnaliștii portalului nu vor fi acreditați la meciurile de acasă ale ”studenților”.

Întrebarea mea este : de ce ar trebui jurnaliștii să-și ceară scuze când Dima Zamostean a recunoscut că anume el este acel care ”a lucrat-o” în Photoshop?

De ce reacțiile lui Andronic și Caraulan au venit atât de întârziat?

Și nu în ultimul rând : cine mai crede că poza a fost trucată, iar fotbaliștii naționalei nu au chefuit după ce au fost învinși în 2 meciuri consecutive ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu