Campionate Mondiale

marți, 5 iunie 2012

A cincea părere : Project X - Nebunia unei națiuni




Cu câteva clipe în urmă am terminat de vizionat filmul ”Project X”. O oră și 27 de minute de nebunie albă care a avut loc pe una din străzile statului California și mai exact North Pasadena. Am căutat ceva informații pe net despre peliculă și am aflat că regizorul debutant s-a inspirat dintr-un video postat pe MySpace. Filmulețul venea din Australia unde 500 de tineri au făcut pagube orășelului Corey Worthington în valoare de 20.000 de dolari.

Project X începe banal ca de altfel toate istoriile despre party-urile americane: 3 prăpădiți caută fete pe la petreceri însă nu sunt băgați în seamă de nimeni. La frica de a a absolvi virgini, cei trei ”fantastici” decid să facă o petrecere de zile mari chiar în ziua când eroul principal împlinește 17 ani. Mai mult nu vă spun, însă cei care vor urmări filmul vor rămâne cu gurile-căscate.




Produsul vine din partea oamenilor care au creat The Hangover așa că doza de umor este garantată.

Filmul începe cu scuzele de rigoare tuturor autorităților locale din partea companiei Warner Bros. Am mai răscolit ”păianjenul” global și am aflat că majoritatea filmulețelor sunt preluate de la cei care au participat la party, iar deja camera de amator a fost ideea regizorilor.

Idee : 10+ meritat

Calitate : 8 (se putea și mai bine)

Scenariu : 6 (pentru o astfel de idee pescuită s-ar fi putut crea un scenariu nou și atunci pelicula înregistra recorduri peste recorduri)

Jocul actorilor : 9 (într-un astfel de film de mare măiestrie nu prea ai nevoie J )

Te face să adormi : în niciun caz. Poți să fii mort de oboaseală, sau beat criță oricum îl vei urmări până la capăt.

Profit : cu un buget de doar 12 milioane USD, băieții de la Project X au adunat în week-endul premierei 21 de milioane de dolari, iar de pe 22 mai din întreaga lume au fost adunate 94 de milioane. Ceva incredibil după părerea mea.

Opinia specialistului : IMDB(Internet Movie Data Base) îi dă o notă de 6,6 în urma a 20.000 de voturi. O notă după părerea mea cam mică.

Recomand : 100%.



Îmi plac astfel de producții pentru că nasc diferite opinii la diferite generații și pe alocuri chiar excepții.

Pelicula este nominalizată deja la 3 distincții din cadrul MTV Movie Award, două dintre care sunt: pentru cel mai bun film de comedie și pentru cea mai bună bandă sonoră.

Vezi mai jos câteva cadre din Project X


Un comentariu: