Campionate Mondiale

joi, 28 iunie 2012

A cincea părere: Trei filme care m-au dezamăgit

 De această dată am decis să nu fac trei posturi despre trei filme, ci voi publica unul singur cu 3 filme care într-adevăr m-au dezamăgit.

1. Fight Club – Jocul minții la care am adormit 7 seri la rând


Nu, nu e o glumă. De o săptămână întreagă am tot încercat să duc la bun sfârșit acest film. Ieri l-am finisat și spun fără nici o remușcare: nota 8,8 de pe IMDB este mult prea mare. După părerea mea un 6,5 este una bine-meritată. Pe lângă faptul că te adoarme cu fiecare clipă, cei care i-au dat viață filmului încearcă să creeze iluzia unei lumi formate din 2 persoane în același corp sau a două suflete în același om. Imaginea dublă m-a făcut să concluzionez că am pierdut fără rost 2 ore și 19 minute. Probabil am căzut în plasa numelor sonore, ca și mulți alții de fapt. Norton și Pitt: la auzul acestor doi actori oricum nu s-ar intitula filmul, te simți nevoit să-l privești. Rămâi în cele mai bune cazuri impresionat de jocul celor doi maeștri și nimic mai mult.

Concluzie: Nu-l recomand nici celor mai înflăcărați fani Brad Pitt sau Edward Norton.

2.Se7en – un film cu un sfârșit tâmpit



O linie de subiect bună de tot cu evenimente care se succed logic, un detectiv în toată puterea cuvântului… până la scena cu pustiul. Păcatele omenești căutate și șterse de praf din cărțile marelui Dante. Am rămas profund dezamăgit de finalul peliculei.  În rest actorii mi-au plăcut, te ține în priză însă te dezamăgește la final.

Concluzie: face de văzut până la ultima scenă sau nu? Decideți voi.


3.Le professionel – film din 1981 văzut abia în 2012


Din nou am rămas dezamăgit de finalul lung-metrajului. De această dată chiar nu înțeleg cum de a încăput un final tragic într-un film bun și pe alocuri cu un ușor ”iz” de umor rafinat francez. Nu-mi pot explica. Nota de pe IMDB pare a fi una destul de logică 7,5. Cu un alt final primea un 8,9 meritat.
Coloana sonoră care este prezentă în aproape fiecare scenă este una fascinantă, care te adâncește în amintiri. Vezi scena tragică menționată aici mai jos + soundtrack-ul



Concluzie: Recomand 55%

2 comentarii:

  1. 1 film chir ma mira nota de pe imdb e pusa de domnisoare 70%.
    2.l-am privit, la fel deacord cu parerea ta, parca nu ia ajuns inspiratie pentru sfirsitul filmului.
    3. L-am privit demult, la TV, era un hit pe atunci:) akuma klar ca dupa standartul de azi e ceva mai slabuts.

    RăspundețiȘtergere
  2. Thank you for sharing the interesting information I enjoyed reading them, this is exactly what I'm looking for is very meaningful to me, great.

    RăspundețiȘtergere