Campionate Mondiale

duminică, 3 iunie 2012

Cum au jucat oponenții tricolorilor pentru Mondial până la EURO

Cel mai tare adversar al Moldovei, naționala Angliei a disputat 3 partide amicale până la Campionatul European. Pe 29 februarie Stevie G și compania au dat piept pe Wembley cu vice-campioana lumii - Olanda. "Portocala mecanică" a reușit să învingă în minutul 92 al întâlnirii, asta după ce conduceau cu 2-0 prin reușitele lui Robben din min. 57 și a lui Huntelaar din min.58. Elevii lui Marwijk s-au văzut egalați în ultimele 5 minute de joc. Gary Cahill a redus din handicap în minutul 85, iar 5 minute mai târziu Young a readus egalitatea pe tabela de marcaj. Olandezii au smuls victoria prin "bavarezul ", Robben care a înscris și a adus victoria oaspeților.

Pe 29 mai fotbaliștii din insulă au obținut o victorie la limită la Oslo, împotriva Norvegiei. Unicul gol al întâlnirii a fost trecut în contul lui Young în debutul primei reprize.

Ultimul meci înainte de europene Anglia l-a disputat ieri pe Wembley împotriva Belgiei. Elevii lui Hodgson au obținut victoria cu 9 minute înainte de fluierul la pauză. Young l-a demarcat pe Welbeck , iar cel din urmă l-a lobat pe portarul advers .
Următorul meci englezii îl vor disputa la europene în grupa D. Super-meciul Anglia vs. Franța va avea loc 11 iunie pe Donbass Arena de la ora 19:00.

Una dintre cele două gazde ale EURO - 2012, naționala Poloniei a jucat pe 29 februarie acasă cu Ronaldo și compania. 45.000 de microbiști au sperat probabil la un meci cu multe goluri, însă au avut parte doar de un egal sec pe Stadionul Poporului din Varșovia.

Pe 22 mai, elevii lui Smuda au reușit să învingă la limită naționala Letoniei, scor 1-0. Golul victoriei a fost înscris de Sobiech cu 9 minute înainte de final.

Patru zile mai târziu Polonia a învins cu același scor slovacii. De această dată unicul gol al întâlnirii a fost reușit de Perquis în minutul 30.

Ieri, 2 iunie, selecționata Poloniei a bătut cu 4-0 naționala Andorei pe Pepsi Arena din Varșovia. Obraniak a deschis scorul pe tabela de marcaj în minutul 13, campionul Bundesligii - Robert Lewandowski a dublat avantajul echipei sale în minutul 37, iar două minute mai târziu colegul său de la Borussia Dortmund, Błaszczykowski a transformat din 11 metri pentru 3-0. În minutul 77 Wasilewski a pus punctul în acest duel tot de la punctul cu var.
Polonia va juca următorul meci deja în grupa A a campionatului European. Pe 8 iunie polonezii vor da piept cu campionii din 2004 - Grecia.

Cealaltă gazdă a CE-2012, Ucraina a fost o singură dată în 2012.
Pe 29 februarie "vecinii" noștri au dat piept în deplasare cu Israel. Husyev a deschis scorul în minutul 17 din penalty, iar în ultimul minut al primei reprize, Konoplyanka a dublat avantajul țării sale. La revenirea de la cabine gazdele au reușit să reducă din handicap prin Hemed din 11 metri. În minutul 61, omul meciului, Yarmolenko a făcut 3-1 pentru ucraineni, în urma pasei lui Aliyev. Sahar a făcut 2-3 cu două minute mai târziu și în cele din urmă fixând înfrângerea Israelului cu 2-3.

Estonia a avut neșansa de a da piept cu gazda Europeanului pe 28 mai în Austria. Doar 1200 de oameni au urmărit partida în care Ucraina a învins cu 4-0 echipa care nu a mai scos un rezultat bun din 1 martie 2012. Yarmolenko a deschis balul în minutul 9, iar Husyev din penalty în minutul 34 și Voronin în minutul 41 au făcut scorul de 3-0. Ultimul gol a fost trecut în contul lui Milevskiy cu 5 minute după reluare.

Cu două zile în urmă Ucraina a înregistrat prima înfrângere din 2012. La Innsbruck, selecționata Austriei a dispus cu 3-2 de "galben-albaștri". Austriecii au avut nevoie doar de trei minute pentru a marca. Junuzovic a marcat unicul gol al primului act. În mitanul secund Husyev a restabilit egalitate în minutul 56. Șase minute mai târziu atacantul Austriei Viena, Arnautovic și-a propulsat echipa în avantaj, iar trei minute după, același Husyev și-a trecut în cont dubla. Pe final de meci și Arnautovic a reușit dubla în minutul 89.
Poimâine, 5 iunie, Ucraina va juca ultimul meci amical înainte de EURO. Pe Audi-SportPark din Ingolstadt, gazda turneului final va da piept cu Turcia de la ora 21:00. Pe 11 iunie Ucraina va intra în cursa pentru titlul de campioană a Europei cu duelul împotriva Suediei.

În 2012 Muntenegru nu a suferit nici o înfrângere. La sfârșitul lui februarie, elevii lui Brnovic au dispus cu 2-1 de selecționata Islandei. La Podgorica pe 29 februarie omul meciului a fost Jovetic , care mai întâi a deschis scorul pe tabela de marcaj în minutul 56, iar mai apoi tot el a și închis-o cu 2 minute înainte de fluierul final. Golul de onoare pentru oaspeți a fost reușit de Finnbogason în minutul 79.

Luna trecută, pe 25 mai, muntenegrenii s-au deplasat în Belgia. Vucinic a deschis scorul în minutul 5, iar 20 de minute mai târziu, belgienii au restabilit egalitatea prin Mirallas. Pe final de repriză gazdele au reușit să conducă pe tabelă prin omul care a făcut furori prin presa de profil din Europa. Eden Hazard a făcut 2-1 din 11 metri în minutul 34. În mitanul secund selecționata Muntenegrului a reușit să scoată un rezultat de egalitate prin reușita lui Drincic.
Următorul duel este programat pe 7 septembrie în preliminariile mondialului din 2014, chiar împotriva Poloniei.

Ironic sau nu, San Marino nu a disputat nici un meci amical în 2012. Probabil autsaidera grupei H este anume selecționata din San Marino. Ultima echipă din topul UEFA nu a mai învins din 2004. În primăvara acelui an San Marino a dispus cu 1-0 de naționala Liechtensteinului. De atunci unul dintre cele mai mici state ale Europei a încasat 197 de goluri și a reușit să înscrie doar 6, patru dintre care și le-a trecut în cont Selva. Ultima dată jucătorul din San Marino a înscris în 2008 atunci când țara sa a fost învinsă de Slovacia în preliminariile CE, scor 1-3.
Naționala noastră a reușit în acest an doar o remiză cu Belarus și 2 înfrângeri peste ocean : Venezuela - Moldova, scor 4-0 și El Salvador - Moldova , scor 2-0.
Selecționata lui Caras va disputa încă patru meciuri în 2012, toate în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2014:
9 septembrie Moldova - Anglia
11 septembrie Polonia - Moldova
12 noiembrie Moldova - Ucraina
16 noiembrie San Marino - Moldova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu