Campionate Mondiale

marți, 25 februarie 2014

Bilete pentru EURO aveți? Sau cum ne amăgim că prindem primul turneu final din istorie

Am așteptat destul, pentru a vedea și declarații și obiective și alte prostii. Deci suntem în grupa H.

1. Rusia
2. Suedia
3. Muntenegru
4. Austria
5. Moldova
6. Liechtenstein

Din ceea ce spune președintele Cebanu înțelegem că suntem obligați să ne calificăm pentru că a venit timpul: ”mai ales că avem un șans foarte bun pentru că se califică mai multe echipe din grupă” (P. Cebanu). Ion Caras nu știe ce să zică, ba spune că e o grupă echilibrată, ba că e dificilă, de parcă nu ar da semne prea mari de optimism. Și în fine aproximativ toți jucătorii naționalei așteaptă meciurile cu Rusia. Pentru unii este principial, pentru unii este enigmatic, iar pentru alții pur și simplu curios. Selecționerul mai spune că rușii ne sunt cei mai ușor de citit pentru că mulți jucători de-ai noștri joacă în campionatul lor.

Ei bine, eu sunt de altă părere.

Primul meci îl jucăm în deplasare cu Muntenegru care îl vor face pe dracu-n patru doar să ne umilească la maximum. Spun că scăpăm bine dacă încasăm doar 4.

Rusia. Luăm bătaie oriunde, chiar și în amical. Nu sunt sigur că am obține un egal cu echipa lor de tineret. Așa că nu cred că avem un as în mânecă prin jucătorii care joacă în prima ligă de acolo.

Suedia sau mai bine zis Ibrahimovic. Acum sigur nu mai ratează un penalty, iar Namașco sigur nu mai reușește să pareze. Suedezul trage din spate toată naționala și cu siguranță o va împinge cât mai adânc în poarta noastră.

Austria. Mulți spun că putem să ne batem pentru baraj cu ei. Nici o șansă. Fotbaliștii convocați la naționala Austriei, ori joacă în Germania, ori în cele mai bune cluburi din campionatul intern.

Liechtenstein. E clar.

Concluzia este simplă: dorință există, obiective sunt, dar oare va putea Ion Caras să facă ceva sau vom fi nevoiți să așteptăm preliminariile EURO 2020, pentru a nu ne bate doar la evitarea penultimului loc în grupă.

Punctaj maxim pe care îl putem obține: 8 puncte. Mai mult nu cred. Oricum nu mă îmbăt cu apă chioară, trebuie să mai fim și realiști, nu doar visători cu un 5 la 2, o dată în 20 de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu