Campionate Mondiale

duminică, 9 februarie 2014

Cum dracu` a fost posibil așa ceva? O_O

Îmi dau prea bine seama că nu avem nici cea mai mică șansă să cucerim o medalie la Jocurile Olimpice de la Soci. Îmi dau prea bine seama că nici sportivii nu speră la așa ceva, la sincer vorbind nici Comitetul Național Olimpic nu-i prea încurajează, vorba domnului Piatac: Cum a spus Pierre de Coubertin: principalul este participarea.



Am prezentat cu mare fast echipamentul olimpic, care valorează o mie de euro bucata, dar cum nu am observat greșeala care ne face de râs în întreaga lume?

Ce-i drept cineva i-ar fi putut deschide ochii celor de la CNO la Cina Olimpică unde au fost prezentate operele de artă. Anume la Cina Olimpică se putea de amânat acest mini-dezastru pentru țărișoara noastră și așa chinuită.

Imagini de la Cina Olimpică


Mai pe scurt pe fularele lotului național este o aberație imensă. Pe partea stângă a fularului este tricolorul așa cum trebuie să fie în mod normal, iar în partea cealaltă e inversat. Care-i ideea designerului? Ce-o fi fumat înainte să facă schița? Probabil nu vom ști vreodată.



După ce unii comuniști și-au bătut joc de mascota care ne reprezintă la Soci (și pe bună dreptate), știrea a apărut pe newsru.com, un sait cu mulți vizitatori. Se vede că Moldova va fi capul de afiș al primelor zile ale Olimpiadei nu prin sportivi, dar prin prostie. Așa ceva este inadmisibil.



Nu înțeleg, nici până acum ideea inversării tricolorului. O fi vreo inovație, vreo piesă de artă, vreun procedeu încă necultivat de bietul muritor, sau olandezii care l-au ”perfecționat” (cum a zis domnul Juravschii), nu puteau să verifice niște mici detalii, asta dacă echipamentele au trecut într-adevăr prin țara Lalelelor.

Nici până acum nu-mi este clar câți moldoveni au plecat din banii statului la Soci. Oficialii dau niște răspunsuri incomplete, iar dacă încerci să pui punctul pe i, încep să te pună ei la punct. Cică delegația oficială ar fi trebuit să conțină 13 oameni: sportivi, antrenori, oficiali CNO. Mai apoi trebuiau să fie și jurnaliștii, plus oficialii MTS, plus sponsori. Cică vreo 20 de moldoveni. Ei bine la TV7 am văzut într-o știre că vor fi 30. Cineva ”temnește”, cineva își bagă piciorul, iar cineva râde. Cam asta e filosofia.

Până la urmă, așteptăm niște explicații mai ales că ambele dezastre cu mascota și tricolorul inversat se puteau de evitat. Din câte se pare: e foaie verde și-un papuc, pentru cineva, cum arată națiunea noastră peste hotare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu