Campionate Mondiale

vineri, 29 august 2014

Liga din acest an




Trageri la sorți. Opt grupe. Spectacol de la mijlocul lunii septembrie. Finala la Berlin.

Deci mai jos o să încerc să intuiesc care vor fi cele 16 echipe care vor merge în play-off-ul Ligii Campionilor, care vor merge în Liga Europa și care pur și simplu vor rămâne cu nimic.

Avem două grupe imprevizibil de dificile. Grupa E cu Bavaria, City, AS Roma și ȚSKA și grupa D compusă din Arsenal, Borussia, Galata și Anderlecht. Da, și mai avem o grupă foarte echilibrată în care doar o echipă o văd deja calificată în faza următoare: grupa C, Leverkusen, Benfica, Monaco, Zenit.

Așadar.....

Grupa A                                                                                                 
1. Atletico Madrid
2. Juventus Torino
3. Olympiakos
4. Malmo

Aici e foarte clară situația. Juve cu Atletico se vor bate pentru primele două locuri. Madrilenii vor încheia pe primul loc. Olympiakos cu două victorii în fața lui Malmo va merge în Europa League, cu tot respectul pentru suedezi care s-au calificat pentru prima dată în această fază.

Grupa B
1. Real Madrid
2. Liverpool
3. Basel
4. Ludogorets

Deținătoarea trofeului câștigă grupa cu maximum de puncte și cu scoruri ca la hochei cel puțin cu Basel și Ludogorets. Liverpool merge și ea mai departe cu 2 înfrângeri. Basel în Europa League, iar Cosmin Moți se mulțumește cu o peluză care va fi denumită în cinstea sa pentru isprava din meciul cu Steaua.

Grupa C
1. Bayer Leverkusen
2. Zenit
3. Benfica
4. AS Monaco

Judecând după loturile echipelor cam așa ar trebui să arate ordinea după ultima etapă. De ce nu-i dau nicio șansă lui AS Monaco, nici măcar pentru Europa League? Pentru că nu are de unde. Este un fel de City în primii ani după ce au venit petro-dolarii.

Grupa D
1. Arsenal 
2. Borussia
3. Galatasaray
4. Anderlecht

Nu cred ca Galata să reușească minunea de anul trecut, când a eliminat-o pe ”toloaca” din Turcia pe Juve. Arsenal a mai jucat cu Borussia în grupe și în totdeauna au luptat pentru primele două locuri și nici anul acesta nu va fi o excepție. Anderlecht - nicio șansă.

Grupa E
1. Manchester City
2. Bavaria
3. AS Roma
4. ȚSKA

City progresează an de an în Ligă, în timp ce Bavaria de când a venit Guardiola e în declin. Unicul argument al meu. Transformarea fotbalului german în tiki-taka plămădit pe drojdie spaniolă e pornografie curată. ȚSKA tot se ”screme” să dovedească ceva în Europa și îi reușește o dată la zece ani. Acum însă nu are cu ce și cu cine. Poate la anul tovariși!

Grupa F
1. Barcelona
2. PSG
3. Ajax
4. APOEL

Nu credeam că o să spun așa ceva despre Barca, dar îmi place cum arată cu Sandro și El-Hadadi. O Barcelona nouă care s-ar descurca perfect fără unii ”petușoci”. Nu cred că mai face ceva de comentat în această grupă. PSG tot progresează an de an, dar încă nu se poate bate cu granzii europeni.

Grupa G
1. Chelsea
2. Schalke 04
3. Sporting
4. Maribor

Chelsea ia grupa la pas. Intriga va fi între Schalke și Sporting.

Grupa H
1. Porto
2. Șahtar
3. Athletic Bilbao
4. BATE

Cu toate problemele lui Șahtar și care încă o să urmeze este foarte probabil să rateze și locul doi. Porto merge ca de obicei mai departe, iar Athletic Bilbao ne va surprinde în Liga Europei.

Cu siguranță ne așteaptă un sezon interesant. Dacă aș fi să mizez de pe acum cine va câștiga Liga aș spune Chelsea, Real sau PSG. Apropo cele mai tari meciuri până în faza semifinalelor vor fi la Canal 2 și Canal 3, iar semifinala și finala vor fi pe Prime.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu