Campionate Mondiale

duminică, 31 august 2014

Ultima seară de vară, prima filă de istorie pentru Artur Ioniță



Artur Ioniță a devenit primul moldovean care joacă în Serie A. Felicitări și succes în continuare! Al nostru a intrat la schimb în ultimul sfert de oră în prima etapă din campionatul Italiei cu echipa Atalanta. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, deși Hellas Verona putea scoate mai mult decât un egal, dar putea să și încaseze.

În general nu prea am motive să urmăresc campionatul Italiei, dar pentru Ioniță se merită. Serie A este prea lentă, prea teatrală, într-un cuvânt: acolo nu-i ”munșeală”. Acolo obții penalty dintr-un ”fâs”și rămâi cu piciorul rupt și mai primești și galben pentru că ai simulat piciorul rupt. ”Haltură”!!!

Cam tot după aceleași principii de arbitraj ”obiectiv” a încasat Ioniță și un cartonaș galben. În rest nu prea am ce comenta despre jocul său, pentru că în 15 minute nu reușești prea multe să faci.

De ce nu a reușit Verona să înscrie, pentru că are un atacant expirat! Luca Toni s-a făcut un ”cal” și jumătate, iar prin minutul 65 abia de mai gâfâie, dar Mandorlini tot nu-l scoate de pe teren.

Luca Toni, campion mondial în 2006, la vârsta de 29 de ani


Luca Toni, golgheterul campionatului Germaniei cu 24 de goluri și campion în Bundesliga în 2008 cu Bayern la 31 de ani


Luca Toni, al doilea golgheter al Serie A în sezonul 2013/14 cu 20 de reușite, atacant la Hellas Verona la 37 de ani

Dar cam până aici, a mers ostașul. Nu mai cred să marcheze de 15 ori în acest sezon. Are o vârstă. În rest echipa lui Mandorlini e ok. S-ar putea bate la un loc de Europa League. A făcut transferuri bune în această vară, are o echipă relativ tânără, dacă îi excludem pe boșorogii de Toni și Marquez. În rest echipa lui Artur Ioniță are toate șansele să ajungă în cupele europene. Succes Artur! Sper să te văd și ca titular, dar concurența este prea mare așa că fă ceea ce ai făcut întotdeauna! Muncește!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu