Campionate Mondiale

marți, 18 martie 2014

Rapid nu mai este, Dobrik dat afară, circul se învârte mai departe la Tiraspol



Victor Ostap și Vasile Traghira nu s-au înțeles, iar ceea ce am scris AICI nu a fost să fie, deși s-au depus eforturi: înțelegerea a căzut din cauza banilor ca de obicei și mai bine zis a datoriilor din partea uneia dintre părți către cealaltă.

Nu a fost să fie și e păcat. Nu că nu s-ar descurca campionatul Moldovei fără Rapid, dar ar fi fost mult mai interesant să vedem gâfâiala lui Rapid Otaci până la finele campionatului.

Noi însă mergem mai departe. Veris. Ambițiosul proiect Veris, pare să se stingă încet, dar sigur. Dobrovolskii a fost dat afară, motivul oficial fiind 2 puncte în 2 meciuri de la reluarea campionatului. Nu prea îmi vine a crede. Plus se mai vehiculează că Ivanîci nu a primit salariul de ceva timp la fel ca și jucătorii. De ce zic că se stinge Veris? Pentru că șefii clubului vor tot și deodată. Nu poți să câștigi ligile inferioare și după, la primul an în Divizia Națională să bați Sheriff, Dacia sau Zimbru și să iei titlul. Nu m-ar mira dacă la vară, în cazul în care Veris nu  prinde cupele europene, ceea ce este foarte probabil, conducerea să taie drastic din bugetul echipei, iar Veris să ajungă la nivelul Academiei, Speranței, etc.

Și inevitabilul capitol din fotbalul moldovenesc: blaturile. FC Sheriff - FC Tiraspol, scor 1 la 2. Într-o luptă dramatică, după un joc incredibil FC Tiraspol smulge victoria pe final de meci în derby-ul cu vecinii lor din ograda de la deal. La meci s-au adunat toți șefii de raion și cei mai importanți oameni de la bază. Toată suflarea transnistreană era cu ochii pe acest meci. Ei, bine dacă locuiam în stânga Nistrului, de această părere aș fi fost. Pare pe alocuri aberant de romantică această istorioară. De blaturi știm. Ne plac, nu ne plac, dar cu asta ne confruntăm. FC Tiraspol deschide scorul dintr-un penalty clar. ”Toma Necredinciosul în blaturi” Luvannor egalează pe final de repriză, iar oaspeții din ograda de la vale, fură victoria în minutul 88. Finita la comedia! Încă un blat în palmares, avem cu ce ne lăuda.

De ce acest meci nu va intra niciodată în suspiciunea organelor abilitate, asta chiar dacă fiecare al treilea suporter din cei maximum 15.000 ai Diviziei Naționale știe scorul exact cu care se va termina partida cu câteva ore înaintea disputării lui?

1. Tiraspolenii o fac simplu de tot, în cele mai bune tradiții ale blatului. 1:1, pe final de meci golul victoriei. Comentarii la conferința de presă că nu am avut noroc. Nu o fac așa de evident ca unele echipe în unele meciuri de Cupă care se încheie cu 5 la 4 după niște goluri de tot râsul.

2. Nimeni nu vrea să lupte cu morile de vânt. Chiar dacă există vreo 2-3 oameni care încearcă ceva ca să răstoarne sistemul ei nu vor să înțeleagă ceea ce e cel mai important: nu trebuie să distrugă morile, ci ”doar” să oprească vântul.

3. Mulți învinuiesc presa. În special după bomba cu Dosarul Transferurilor din România. Argumente de genul: că voi nu aveți tupeul și imaginația și de aia nu veți ajunge niciodată la nivelul lor. Oricât de multe argumente nu ai găsi, nu mai reușești să-i convingi pe cei care te acuză.

Adevărul este că mulți jucători ar vrea și ar putea să spună deschis despre blaturile noastre tricolore, dar își dau seama că au participat și ei în ele și cad și ei sub buchia legii.

Astea fiind spuse: vă doresc ceea ce vă dorește clasicul fotbalului moldovenesc: Болейте за футбол, невзирая ни на что!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu